vrijdag 5 februari 2016

Laat zien wie je bent met je profielfoto!

Afgelopen week had ik een gesprek met iemand die ik eerst wat informatie over mezelf had gestuurd. Tijdens het gesprek zei ze, eigenlijk lijk je helemaal niet meer op de foto die bij de informatie zit, je hebt veel langer haar.
Dus tijd voor een nieuwe foto dacht ik! En omdat ik vandaag toch naar de kapper ging vond ik het wel een leuk moment om ook eens een nieuwe selfie te maken. Achtergrond systeem opgezet en camera op statief.... Ik kan je zeggen, een stuk ingewikkelder dan een ander fotograferen maar als ik de uitdaging aan ga wil ik deze ook graag afmaken. Hoewel, ik heb verschillende leuke fotograaf vriendinnen maar die waren vandaag niet beschikbaar ;-)

Dus zo gezegd zo gedaan...Hieronder een 8 tips waar je rekening mee moet houden bij het maken van een profielfoto.

1.
Tegenwoordig maken we veel gebruik van sociale media zoals Facebook, Linked In, Instagram, Twitter en bijvoorbeeld Google+. Jaren lang dezelfde foto is saai en geeft een beetje het gevoel dat je niets nieuws te vertellen hebt, zorg zo nu en dan ook voor een 'up to date' profielfoto.

2.
Geef de kijker gevoel van contact. Dat bereik je niet met een full body foto in je profiel. Je gezicht mag best krap in de ruimte passen, kijk wat klopt. Natuurlijk kan je ook bij een professional advies hierover vragen.

3.
Kijk op voorhand waarvoor je je profielfoto gaat gebruiken en of de foto die je hebt daar ook geschikt voor is. Vaak is de ruimte vierkant en soms zelfs rond, hou daar rekening mee.

4.
Zorg voor een rustige omgeving en achtergrond. Het gaat om jou en niets meer :-)

5.
Zorg dat je verzorgd op de foto gaat, zodat je zelf achteraf er ook blij mee bent maar vooral dat je potentiƫle klanten jouw beste zelf te zien krijgen. Niet overdrijven natuurlijk maar zo dat als je zelf naar de foto kijkt er ook blij van wordt.

6.
Uiteraard kan je net als ik kiezen voor een selfie, of eventueel een foto door een vriend/vriendin gemaakt. Maar overweeg ook eens er voor te kiezen hiervoor een fotograaf te benaderen, dit is immers zijn/haar vak.

7.
Om gelijk herkend te worden kan het handig zijn je profielfoto van die tijd te gebruiken op alle sociale media die jij gebruikt op dat moment.

8.
Als laatste tip wil ik meegeven dat het altijd verstandig is betrokken te zijn bij dat wat je vertelt op je website of op de sociale media. Wanneer je met je rug naar de tekst staat geeft dat niet een betrokken houding. Denk daar over na en overleg met je fotograaf zodat je voor alle media de perfecte foto hebt.

Hieronder mijn profielfoto met daarin mijn eigen logo in de vrije ruimte.


Meer werk van mij kan je zien op Rianne van der Waals - fotografie
of neem contact op per mail: info@riannevanderwaals.nl

Natuurlijk kan je me ook volgen op
en/of

Geen opmerkingen:

Een reactie posten